Skip to main content
Hírek

Búcsúzunk Bakos Istvántól

Bakos IstvánBakos Istvan
Eger, 1943. május 22. – 2024. május 23.

A Heves Megyei Vízmű Zrt. megrendülten tudatja, hogy egykori munkatársuk, Bakos István 2024. május 23-án, életének 81. életévében elhunyt.

1943. május 22-én született Egerben, az Egri Dobó István Gimnáziumban érettségizett. 1968-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán, okleveles gépészmérnöként, majd vízellátás-csatornázás szakmérnöki képesítést szerzett.
A Heves Megyei Vízmű Zrt. és egyben a viziközmű-szolgáltatás egyik kiemelkedő személyisége volt. Közel 40 évig, 1968. augusztus 1-től dolgozott a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél. Az évtizedek során végig járta az üzemeltetés jelentős lépcsőfokait. Munkáját minden munkakörében, a magas színvonalú szakmai tudás, a szolgáltatás iránti elkötelezettség jellemezte. Bakos István számtalan olyan műszaki megoldást és szakmai elképzelést valósított meg, melyek ma is szolgálják a térség viziközmű ellátását. Aktív tagja volt a Magyar Hidrológiai Társaság Heves Megyei területi szervezetének és több ciklusban a Magyar Vizikömű Szövetség műszaki bizottságának.
2005-ben a Magyar Vizikömű Szövetség Víz Világnapi Emlékéremmel ismerte el tevékenységét.
2004. decemberében – mint műszaki vezérigazgató-helyettes vonult nyugdíjba. Kapcsolata ezután sem szakadt meg a Társasággal, 2011. januártól 2015. decemberéig a Heves Megyei Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke volt.
Bakos István annak a vízműves generációnak volt a tagja, akik nélkül elképzelhetetlen a 20. század második felének viziközmű szolgáltatása.
A Heves Megyei Vízmű Zrt. saját halottjának tekinti.

Bakos István búcsúztatója 2024. június 6-án 14 órakor lesz a Lajosvárosi Temetőben, előtte engesztelő gyászmise 13 órakor.

Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük!

Close Menu