Skip to main content

Akadálymentesítési nyilatkozat

A Heves Megyei Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Cg. 10-10-020086, székhelye: 3300 Eger, Hadnagy u. 2., adószám: 11164810-2-10) jelen nyilatkozat aláírásával kijelenti, hogy a Társaság elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a társaság webhelyére (hmvizmurt.hu) vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Honlapunk nem felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

A honlap keretrendszere nem teszi lehetővé, hogy a szövegfelolvasó szoftver megfelelően működjön, a honlap elemei nincsenek informatikai értelemben megfelelően definiálva a felolvasó program számára, a PHP futtatókörnyezet sem megfelelő erre a célra.

Az információhoz jutást a telefonos, elektronikus és személyes ügyfélszolgálat biztosítja. Társaságunk magyar nyelvű ügyfélszolgálata a 06-36/413-633 telefonszámon, továbbá elektronikusan elérhető az ugyfelszolgalat@hmvizmurt.hu email címen.

A jelenlegi honlapok akadálymentesítése – aránytalan teher

A társaság jelenlegi honlapja komplex, tartalmaz nagy informatikai biztonságú elemeket. A Heves Megyei Vízmű Zrt. honlapjának teljes akadálymentesítésére a jelenlegi honlap újra szerkesztésére lenne szükség, amelynek költsége a HMV Zrt. éves költségvetéséhez képest jelentős terhet jelentene.
Az akadálymentesítés aránytalanul nagy terhet róna a társaságra, hiszen a HTML struktúrát, továbbá a jelenlegi tartalmakat át kellene alakítani teljes mértékben, továbbá a megfelelő reszponzivitás miatti átalakítás is költségesebb lenne egy teljesen új alapokon nyugvó honlap megvalósításánál.

Hogyan kaphatnak információt a vakok és gyengénlátók?

Társaságunk magyar nyelven hívható telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet. Az ügyfélszolgálaton a honlapon található tartalmakkal kapcsolatban és egyéb kérdésekben is segítséget nyújtanak. (Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-36/413-633)

Ezen felül a társaság ügyfélszolgálata elektronikus levelezés útján is válaszol a kérdésekre. (Az ügyfélszolgálat e-mail címe: ugyfelszolgalat@hmvizmurt.hu)

Cél a teljes akadálymentesség – megújuló honlap

Társaságunk 2021-ben – többek között az akadálymentesítés érdekében – honlapjainak teljes megújítását és átstrukturálását kezdi el. Célunk, hogy egy olyan honlapcsoportot, portált hozzunk létre, amelyen az információ mindenki számára elérhető. Társaságunk munkatársai folyamatosan dolgoznak az új honlap, honlapok elkészítésén.

Visszajelzés és elérhetőségek

Ha a honlap megtekintésekor akadályba ütközik, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot társaságunk ügyfélszolgálatával a ugyfelszolgalat@hmvizmurt.hu email címen.

Végrehajtási eljárás

Amennyiben Ön valamelyik elérhetőségen (telefon/elektronikus/személyes) keresztül a hozzáférhetőség hiányáról tájékoztatta társaságunkat és 30 napon belül nem kapott kielégítő választ, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséghez fordulhat.

 

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elérhetőségei:

Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35.
Titkárság: +36 1 795 2861, +36 1 450 3060
Fax: +36 1 795 0036, +36 1 350 6750
E-mail: info@kifu.gov.hu, ugyfelszolgalat@kifu.hu
A nyilatkozat elkészült 2021. november 25.

 

Eger, 2021. november 25.

 

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

Sasvári Szilárd
vezérigazgató

 

Close Menu