Skip to main content

Minőségügy

Heves Megyei Vízmű Zrt. – Életünk A Víz

A Heves Megyei Vízmű Zrt. vezetése, és dolgozói elkötelezettek a piaci értéket leginkább befolyásoló fő tényező iránt, a minőség iránt.
Célunk a minél jobb minőségű szolgáltatás nyújtása, a fogyasztók elvárásainak való megfelelés, gazdaságos üzemeltetés a környezet megóvása mellett.
Ezen célok hatékonyabb elérése érdekében a Részvénytársaság Minőség- és Környezetközpontú Irányítási Rendszert vezetett be, melynek megfelelő működését igazoló Tanúsító okiratát 2005. decemberében szerezte meg.

A minőségirányítási rendszerét kezdetben az MSZ EN ISO 9001:2001, 2009. évtől az MSZ EN ISO 9001:2009, majd 2017. évtől az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerint alakította ki és vezette be a Zrt. egész működési területére.

Környezetközpontú Irányítási rendszerét az MSZ EN ISO 14001:2005, majd 2017. évtől az MSZ EN ISO 14001:2015  szabvány szerint alakította ki és az Egri Üzemegység egri szennyvíztisztító telepén, valamint az egri déli vízmű vas-mangántalanítójánál működteti.
A Környezetközpontú Irányítási Rendszer a környezettudatosság vállalati szintű megvalósítása. Felelősségvállalást jelent a tevékenységünkből eredő környezeti hatások csökkentéséért, azaz a környezet védelméért.

Szolgáltatásunk során nagy hangsúlyt fektetünk az általunk szolgáltatott ivóvíz, és a tisztított szennyvíz megfelelő paramétereinek ellenőrzésére, melynek érdekében akkreditált Központi laboratóriumot működtetünk. A laboratórium 2012. novemberében ismételten meghosszabbította az akkreditációt tanúsító okiratát.

Bármely rendszer megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a rendszeres ellenőrzés, rendszeres felülvizsgálat. A Minőség- és Környezetközpontú Irányítási Rendszer működtetése esetében, ezek a felülvizsgálatok, ellenőrzések (belső- és külső auditok) évi rendszerességgel történnek. A társaság a tanúsító okirat megszerzése óta folyamatosan megfelel a nemzetközi szabvány előírásainak.

A tanúsító okirat megszerzését követően az irányítási rendszer hatékony működtetése, fejlesztése a legfontosabb feladatunk, melynek eredményeképpen növeljük szervezetünk teljesítőképességét, szolgáltatásunk minőségét, ezáltal a fogyasztók és érdekelt felek számára nyújtotta előnyöket.

A részvénytársaság részt vett a 2006 évben kiírt Észak-magyarországi Regionális Minőségi Díj pályázatán.
E pályázaton a Heves Megyei Vízmű Zrt. az Észak-magyarországi régió 2006. évi Regionális Minőségi Nagydíjas Vállalkozása címet nyerte el. Ez is bizonyítja a fogyasztók és a minőség iránti elkötelezettségünket.

2023. novemberében a Lloyd’s Register Quality Assurance tanúsító szervezet az érvényben lévő szabványok szerinti újratanúsító felülvizsgálatot tartott vállalatunknál, melyen sikeresen teljesítettük a szabvány által támasztott követelményeket, ezáltal a tanúsító okiratunk érvényessége ismét három év időtartamra meghosszabbításra került.

Close Menu