Skip to main content

Széchenyi 2020 Strukturális és Beruházási Alapok

Heves Megyei Vízmű Zrt. – Életünk A Víz

Szemléletformáló programok a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél

A Heves Megyei Vízmű Zrt. száz éve biztosítja a térségben az ivóvíz–szolgáltatási, szennyvíz–elvezetési, és tisztítási feladatok ellátását. Akkreditált laboratóriummal is rendelkezünk, amely a végzett ivóvízszolgáltatás, szennyvízelvezetés és tisztítás hátterének biztosítását végzik.

Társaságunk folyamatosan törekszik a környezetvédelemre, a szolgáltatási terület élővilágának megóvására, illetve a vízbázisok védelmére.
Több olyan pályázatot is sikeresen elnyertünk, amely ezen célok elérését elősegíti.

KEHOP-2.1.7-19-2019 pályázatunk elsődleges célja, hogy szolgáltatási területünkön minél több fogyasztót tájékoztassunk:

1. Óvjuk környezetünket, takarékoskodjunk a papírral, felhasználóink kérjenek e-számlát! Ezt megtehetik a honlapunkon, az alábbi linkre kattintva: E-számla regisztráció
Az e-számlán található QR kód segítségével az iCsekk applikáció segítségével fizethet kényelmesen, gyorsan, biztonságosan és ingyenes.

2.A helyes szennyvízhasználatról, mi az, ami a szennyvízhálózatba nem kerülhet bele, mik okoznak dugulást a szennyvízhálózatban, milyen anyagok ártalmasak a környezetre, milyen következményekkel jár a helytelen szennyvízhasználata, illetve, hogy milyen többlet feladatokkal és költségekkel jár a helytelenül használt szennyvízhálózat megtisztítása.

3. Az ivóvíz fogyasztásának fontosságáról, környezetbarát tulajdonságairól, gazdaságos használatáról. A Heves Megyei Vízmű Zrt. szlogenje az „Életünk a víz”.

4. Nagyon fontos tájékoztatni a lakosságot a vizek védelméről. A Heves Megyei Vízmű Zrt. alaptevékenységén (ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés és tisztítás) túl számos más fontos feladatkört is ellát, ezek közé tartozik a vízbázisvédelem. A vízbázisvédelem célja vízkészleteink szennyezőanyagoktól való megóvása, védelme, azaz megelőző tevékenység.

Célunk, a fogyasztói bizalom erősítése a vízszolgáltatási hálózatban, ezáltal egyrészt a csapvíz fogyasztásának terjesztése, a szennyvízhálózat helyes használatának tudatosítása mellett, a műanyagszemét csökkentése és a környezetünk védelme. Az Európai Bizottság szerint az európai háztartások évente több mint 600 millió eurót takaríthatnának meg, ha leállnának a palackozott vizek fogyasztásával. A csapvízre való átállással egyúttal a műanyaghulladék, így a vizeinken úszó szemét mennyiségének leszorítását is elősegítené.

A programok úgy kerültek kialakításra, hogy minél több korosztályt be tudjunk vonni, így több, mint 15 ezer fogyasztót érintenek majd aktívan a programok. A pályázat keretein belül megrendezésre kerülő programokról a fogyasztókat folyamatosan tájékoztatjuk!

A pályázat azonosító száma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00008
A projekt megvalósítási helye: 3300 Eger, Hadnagy u. 2.
A projekt kezdési dátuma 2021. április 1.
Támogatás összege: 75 052 784
Pályázat befejezése: 2023.04.29

Közreműködő szervezetek:
Európai Strukturális és Beruházási Alapok

 

A pályázat során olyan szemléletformáló programokat szervezünk, ahol a fogyasztók aktívan be tudjuk vonni, ezáltal visszacsatolást kaphatunk az ivóvíz és a szennyvíz használatáról.

  1. Települési/intézményi szereplők szemléletformálása, melynek keretében: tájékoztató előadásokat tartunk szolgáltatási területünkön.
  2. Üzemlátogatások szervezése óvodás és iskolás korú gyermekek számára.
  3. Versenyek, játékos vetélkedők, rajz- és fotópályázat szervezése általános és középiskolás diákok számára.
  4. Szemléletformáló, kreatív, játékos foglalkozások szervezése és lebonyolítása gyermekek számára
  5. Részvétel fesztiválokon, tematikus települési rendezvényeken, víz világnapi eseményeken víz-érték fókusszal.
  6. Tájékoztató füzetek, kiadványok, kérdőívek készítése, fogyasztókkal való megosztása.
  7. Tanulmányi verseny egri középiskolások számára
  8. Sajtó megjelenések
Close Menu