Skip to main content

Új Széchenyi Terv

Heves Megyei Vízmű Zrt. – Életünk A Víz

A Heves Megyei Vízmű Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatásból valósítja meg a „Szakmai, idegen nyelvi, kompetenciafejlesztő és informatikai képzések a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél” című projektjét. A projekt célja a gazdasági versenyképesség növelése a cég humánerőforrás fejlesztési tervén alapuló tervezett képzések megvalósításával. A projektben a cég munkavállalói közül 228 fő vesz részt, akik közül 79 fő több képzésen is részt vesz, így összesen 403 képesítést szereznek a cég alkalmazottai. A cég 86 fő hátrányos helyzetű munkavállalót von be a képzésekbe. Kiemelt cél a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítése. Ehhez szükséges a tudatos toleráns viselkedés fejlesztése, a velük való tolerancia szint növelése a cég munkavállalói körében. A projekt eredményeként megvalósuló képzések következtében a szaktudással és képesítésekkel rendelkező, rugalmas munkaerőbázis hozzájárul a cég gazdasági növekedéséhez, versenyképességének javításához, mely a cég hosszú távú stabilitását és növekedését biztosíthatja.

A pályázat azonosító száma: TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0006

A projekt megvalósítási helye: 3300 Eger, Hadnagy u. 2.

Közreműködő szervezetek:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu, valamint az
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft:  www.esza.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalkozások számára a konvergencia régióban”

2014. június 30.

A Heves Megyei Vízmű Zrt. a Szakmai, idegen nyelvi, kompetenciafejlesztő és informatikai képzések a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél című projekt keretében 100 %-os mértékű, 57.377.022 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, melyből képzési programok valósultak meg.

A projekt célja a gazdasági versenyképesség növelése volt a cég humánerőforrás fejlesztési tervén alapuló tervezett képzések megvalósításával. A projektben a cég munkavállalói közül több mint 200 fő vett részt és végezte el sikeresen a képzéseket. A munkavállalók közül többen több képzésen is részt vettek, így összesen közel 400 képesítést szerezhettek meg a cég alkalmazottai. Kiemelt cél volt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítése, ezért a Heves Megyei Vízmű Zrt. 86 fő hátrányos helyzetű munkavállalót vont be a képzésekbe.

1. Ahhoz, hogy a társaság továbbra is a jogszabályoknak és szakmai fejlesztési igényeknek megfelelő szintű szolgáltatást tudjon biztosítani fontos volt a szükséges szakmai ismeretek fejlesztése, a gyorsan fejlődő, bővülő tudásanyag elsajátítása.

Ennek érdekében összesen 10 féle OKJ-s képzés valósulhatott meg szakmai területen, a képzésben résztvevők száma összesen 236 fő volt.

2. Az ügyfélközpontú szolgáltatások fejlesztéséhez fontos volt a vezetési-szervezetfejlesztési, ügyfélkezelési ismeretek elsajátítása, amely több szinten és módszerrel valósult meg (Ügyfélszolgálati továbbképzés, Szervezetfejlesztés, Vezetőképzés, Ügyfélkapcsolati tréning). A vezetői-szervezetfejlesztési és ügyfélkapcsolati képzéseken 3 különböző szintű oktatáson a résztvevők száma összesen 143 fő volt.

3. Napjainkban elengedhetetlen a gyors felhasználói szintű informatikai tudás bővítése, folyamatos fejlesztése. Ezért informatikai továbbképzések keretein belül 2 képzésben vehettek részt munkavállalóink: táblázatkezelés és szövegszerkesztés, amelyeken 20 fő vett részt.

4. Fontos a nyelvtudás fejlesztése is, így Angol nyelvtanfolyam keretében 4 fő fejleszthette nyelvtudását.

A cég vezetése számára a projekt megvalósítása a munkaerő kapacitás továbbképzését, az érintett munkavállalók szakmai hozzáértésében, lojalitásában megerősödött humánerőforrás bázist és a piaci helyzet erősítését adta. A képzésekre rendelkezésre álló külső forrás lehetővé tette a cég vezetése számára, hogy pénzeszközeiket más, a cég fejlesztése szempontjából szintén fontos egyéb fejlesztendő területekre csoportosíthassa át.

A munkavállalók számára a szakmai, munkaszervezési, kommunikációs, vezetői, informatikai és nyelvi továbbképzések lehetőséget adtak a munkahelyek megtartására, ill. a munkahelyi és szakmai előrelépés lehetőségét biztosították, növelve ezáltal a privát és szociális biztonságukat. A projekt eredményeként megvalósult képzések következtében a szaktudással és képesítésekkel rendelkező, rugalmas munkaerőbázis hozzájárul a cég gazdasági növekedéséhez, versenyképességének javításához, mely a társaság hosszú távú stabilitását és növekedését biztosíthatja.

A pályázat azonosító száma: TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0006
A projekt megvalósítási helye: 3300 Eger, Hadnagy u. 2.

Close Menu